Jo 32 % lukee Länsi-Suomea diginä

Länsi-Suomen kaikkiin tilausmuotoihin sisältyvät täydet digitaaliset lukuoikeudet. Yhä useampi onkin tottunut lukemaan Länsi-Suomea joko LS24-sivustolta, näköislehtenä tai LS Päivän lehti -sovelluksen kautta.

Kansallisen Mediatutkimuksen lukujen mukaan jo 32 prosenttia Länsi-Suomen lukijoista kuluttaa sisältöjä vain digitaalisesti. 16 prosenttia ilmoittaa lukevansa sekä painettua että sähköistä Länsi-Suomea. 52 prosenttia lukee vain painettua lehteä.

Länsi-Suomen kokonaistavoittavuus KMT syksy 2014/2015 -tutkimuksessa on 50 000 lukijaa. Painetun lehden lukijamäärä on 34 000.

Kansallinen Mediatutkimus (KMT) on printtimedia-alan yhdessä tilaama tutkimuskokonaisuus. Tutkimuksen päätilaaja on MediaAuditFinland Oy ja toteuttaja TNS Gallup Oy.

Päätuloksena tutkimuksesta saadaan printtimedian virallinen valuutta eli lukijaestimaatti, joka ilmaisee kuinka monta tuhatta lukijaa kunkin lehden keskimääräisellä numerolla on. KMT tuottaa myös painetun lehden ja sen lehden digitaalisten versioiden lukemista kuvaavan kokonaistavoittavuusluvun. KMT-lehtien lukijatiedot raportoidaan kaksi kertaa vuodessa, helmi- ja syyskuussa.